dilluns, 26 d’octubre del 2009

Bloccosfera

Hola a tots!

Avui estic aquí per presentar-vos la bloccosfera que hem fet la Neus, l'Albert, l'Alba i jo. Pels qui encara no saben que és la bloccosfera, és un conjunt de blocs que tenen una temàtica en comú. El que primer hem hagut de fer, ha estat crear un bloc conjunt, és a dir, de tots quatre. I una vegada fet, triar el tema que volem tractar.
Després de pensar i repensar possibles temàtiques, ens hem decantat pels jocs infantils. Hem escollit aquesta temàtica, perquè el joc és una activitat imprescindible per l’infant, perquè és necessària per al seu desenvolupament social, intel·lectual i emocional. A més, també ajuda al seu desenvolupament cognitiu i a la maduració del pensament creatiu. Ajuda a que els infants tinguin un major grau de sociabilització, espontaneïtat i una autonomia personal.
En el nostre bloc hem fet un apartat de enllaços, on consten els blocs de la mateixa temàtica del nostre, i ens han interessat. Els diferents blocs parlem de jocs tradicionals, de la importància del joc, els jocs digitals, etc.
Bé, doncs això és un petit avanç de la nostra bloccosfera, si en voleu saber més, us convido a que la visiteu. Per veure-la podeu clicar aquí.

Espero que us agradi!

Fins un altre!

Sara

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Cultura Lliure

Hola nois i noies!

Com va?
Doncs jo estic aquí llegint-me el tema de la cultura lliure, que no l'havia escoltat mai!
La cultura lliure és una llicència on es permet fer ús per Internet no comercials d'una obra, d'unes imatges, cançons, fotografies, etc., però mantenint els drets d'autor, és a dir, aquest podrà establir quins usos permet i quins en prohibeix.
Això es pot fer amb " Creative Commons " y amb el "Copyleft" , que son llicències que en permeten el dret a còpia, lliure distribució, però hi consta un text a sota, on figura el nom del autor i totes les restriccions que pot tenir, i totes les coses que estan permeses fer.

Desprès d'haver llegit tot el que havia al blog sobre la cultura lliure, de les situacions que s'exposen la correcta seria la D.
Amb la opció A, tots el pares es presentarien a la porta de l'escola queixant-se que el professor els està obligant a portar unes bambes d'una marca i un model concrets.
Amb l'opció B i C, s'estan imposant que els nens utilitzin uns programes privats, que s'han de comprar per poder-los tenir, ja que possiblement en tindran o versions anteriors, o versions lliures d'Internet.

Per tant, l'opció D, seria la correcta, ja que no s'està obligant a ningú a utilitzar un cert tipus de programa o portar un calçat en concret. Els nens agafen unes postals per als seus pares, i en el cas que no fossin gratuïtes les pagarien.

Bé, espero que us hagi quedat clar què és la cultura lliure. Ens veiem!


Sara

dijous, 15 d’octubre del 2009

Com es pot penjar un audio al blog?

Hola de nou!
Com ja us he dit abans que tornaria quan esbrinés com podia penjar l'audio de les cites, doncs ja sóc aquí.
Desprès d'intentar penjar l'audio com si fos un video, a veure si colava, durant una bona estona, he desistit i he decidit esperar-me i preguntar-li a la Loles a la classe d'avui.
El resultat ha estat que no es podia penjar l'audio directament! És més complicat del que sembla.
Si feu memòria de quan vam haver de penjar un vídeo del "youtube", us enrecordareu que per poder tenir el vídeo directament al nostre blog, havíem de copiar la seva direcció URL. Dons amb el audio s'ha de fer exactament el mateix! I us preguntareu: - Això on em surt? Com es fa?
És el mateix que m'he preguntat jo. No us diré que és molt fàcil, perquè no ho és, però us dic que sí que es pot fer.
Bé, doncs anem per feina!
Per poder tenir una URL del nostre audio, primer l'hem de penjar a una pàgina web, i aquestes pàgines on podem fer això són:
- http://www.snips.com/
- http://www.goear.com/
- http://sites.google.com

Un cop hem entrat en alguna de les dues pàgines, ens hem d'enregistrar, i un cop enregistrats ja podrem pujar el nostre audio (upload). Quan ja l'hem pujat, ens sortirà com en una llista, i el podrem clicar com si el fóssim a escoltar. Aleshores s'obrirà una altra pàgina en la qual el podrem escoltar, i també ens apareixerà la URL. Un cop ja tenim la URL seguim els mateixos que amb el vídeo del "youtube", i així podrem tenir la nostra grabació al blog.

Espero que amb la meva explicació us hagi a quedat clar com es fa, i a continuació us deixo la nostra grabació.


Fins aviat!

Sara

Provant l'Audacity

Hola nois i noies!

A la classe de l'altre dia vam estar experimentant un programa anomenat Audacity. Aquest programa serveix per poder fer muntatges de veu amb música, és a dir, pots agafar gravacions amb la teva veu si vols, ajuntar-les amb una cançó que a tu t'agradi, i que sembli que tot formi part de la mateixa cosa. A més, es poden jugar amb els volums dels àudios. Permet fer que la veu s’escolti de forma més clara i alta, i també, poder pujar i baixar el volum de la música, segons convingui. Amb tot això, el resultat final que permet l’Audacity, és la fusió de dos àudios, que queden com si fossin un.
Nosaltres ens vam ajuntar la Neus, la Sara i jo, i vam escollir gravar una sèrie de cites, dites per nosaltres mateixes, posant de fons la cançó "Feel" de Robbie Williams. Les cites que hem escollit estan totes relacionades amb l' educació. Ens han agradat perquè són frases molt encertades, i que alhora, ens poden servir com consells per quan siguem mestres el dia de demà. Les cites que hem escollit són les següents: - Per educar un infant fa falta la tribu sencera. - Si volem educar un infant, l'hem d'educar a ell i també el seu ambient. Com que tots els infants viuen en un context, hem d'educar l' infant i el context, els dos. - Necessitem bons educador, és a dir, professors i pares. Aquestes tres cites les he esmentat juntes perquè tenen el mateix missatge. Totes tres volen dir que a l'hora d'educar un infant, ha d'haver un entorn, és a dir, tots els que envolten a l' infant han de posar de la seva part. No nomès en són responsables el pares, o els professors, sinó que tant uns com altres han de fer pinya tots junts perquè la cosa funcioni, i sigui més fàcil tant per els uns, com per els altres, el realitzar la tasca de l'educació amb l' infant. Desprès en queden tres cites que també les podríem relacionar: - On hi ha educació no hi ha distinció de classes. - El principal objectiu de l'educació no és el d'ensenyar-nos a guanyar-nos el pa. sinó en capacitar-nos en fer més agradable cada tast. - El cervell no és un vas que s'ha d'omplir, és un llum que s'ha d'encendre. Amb això el que es vol dir és que tots els infants tenen dret a rebre una bona educació, siguin com siguin i del lloc on siguin. Educar un nen no vol dir ajudar-lo a que pugui aspirar el dia de demà a un lloc de treball, sinó a educar-lo com a persona, i que aprengui a donar-li un valor a les coses, és a dir, educar-lo en valors.


Bé, aquestes són les cites que hem fet a la gravació, però que les penjaré a la pròxima publicació, quan esbrini com es poden penjar àudios!





Ens veiem aviat!








Sara

dijous, 1 d’octubre del 2009

Notebook de Google o Delicious?

Hola a tots un altre cop!

Com estem? Doncs jo estic a classe intentant esbrinar com funciona el Notebook de Google i el Delicious. La veritat és que m'ha costat una mica sobretot el Notebook de Google, que quan ho he aconseguit fer funcionar s'ha m'ha quedat travat i no he pogut guardar res! En canvi, em pensava que el Delicious em costaria molt més, perquè la pàgina està en anglès, però la veritat que desprès d'una estona investigant, he aconseguit fer-me un compte, i guardar les meves pàgines d'interès. A mi personalment, m'ha agradat més el Delicious perquè ho he aconseguit fer funcionar, i a més, un cop posat en marxa he vist que és una mica tafaner, ja que surt totes les persones que tenen guardades les mateixes pàgines que tu. La veritat és que el Delicious m'ha semblat molt útil perquè pots desar les teves pàgines i també poder veure que és el que interessa als demès. D’aquesta manera, si hi ha un article d’alguna pàgina o un text que t’interessa, et pots guardar la pàgina, i després consultar-la des de qualsevol ordinador. Ho he estat provant i és molt útil, sobretot a l’hora de buscar informació i haver-la de guardar per als treballs en grup!

Espero que a vosaltres també us hagi agradat.

Que vagi bé!

Sara